Σεμινάριο στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Μια δυναμική επαγγελματική προοπτική για το μέλλον

19|5 10:00 - 10:30
INNOVATHENS
Ομιλίες

Ο Κώστας Δημόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των σεμιναριακών ομιλιών που αφορούν εκπαιδευτικούς στο 2ο Spoudase Festival, δωρεάν σεμινάριo πάνω στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων!

Σκοπός της εισήγησης είναι να αναδείξει το εύρος των δυναμικών προοπτικών που διανοίγονται σήμερα για το επάγγελμα του εκπαιδευτή ενηλίκων. Αρχικά παρουσιάζεται όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των αντίστοιχων φορέων που τα προσφέρουν και τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εν συνεχεία γίνεται μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξης αυτού του πεδίου στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αναφορά στη σταδιακή διαδικασία επαγγελματοποίησης των αντίστοιχων εκπαιδευτών. Η εισήγηση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σειράς σύγχρονων δεδομένων και στοιχείων που καταδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει σήμερα πολύ δυναμικές προοπτικές στην Ελλάδα και επομένως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή σπουδών για το μέλλον. Ιδιαίτερα αυτό ισχύει καθώς η χώρα βγαίνοντας σταδιακά από την οικονομική κρίση αναμένεται να ακολουθήσει πολύ περισσότερο τις τάσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ στις οποίες αντιστοιχούν πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε δομές και προγράμματα δια βίου μάθησης. Ολοένα και περισσότερο γίνεται πλέον συνείδηση πως η ποιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου μιας χώρας παίζει τον πρώτο ρόλο στο να ευημερήσει αυτή η χώρα οικονομικά και κοινωνικά. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε εγγραφή εδώ

Κώστας Δημόπουλος
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοππονήσου

Ο Κώστας Δημόπουλος σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης MSc στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Reading (Μ. Βρετανία) και Διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διδάσκων (ΣΕΠ) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.  Επιπλέον είναι συντονιστής  της Θεματικής Ενότητας «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» της συναφούς κατεύθυνσης του ΜΠΣ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Κατά την περίοδο 2001-2004 εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Το δημοσιευμένο επιστημονικό-ερευνητικό έργο μου περιλαμβάνει συνολικά 78 εργασίες εκ των οποίων μεγάλο μέρος είναι δημοσιευμένο σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και διεθνείς συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε δεκαεννέα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Πισω στο προγραμμα