Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων: Το διαδίκτυο των Πραγμάτων - STEM

19|5 09:00 - 21:00
Stage (Συναυλιακός χώρος)
Εκθέματα

Το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο UMI-Sci-Ed (διάχυτος Υπολογισμός-Κινητός Υπολογισμός και το Διαδίκτυο των πραγμάτων) στο πλαίσιο προγράμματος Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Με το τεχνολογικό υλικό που προμηθεύτηκε από το πρόγραμμα υλοποιεί διάφορες κατασκευές .Τις κατασκευές αυτές θα παρουσιάσουν οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Θα παρουσιάσουν επίσης κατασκευές STEM στο πλαίσιο υλικού ρομποτικής που προμηθεύτηκε το σχολείο μας από την Ελληνική Υπηρεσία eTwinning ως ένα από τα 20 Ελληνικά γυμνάσιο που πληρούσε τις προϋποθέσεις.

To UMI-Sci-Ed στοχεύει να ωθήσει τους νέους να σκέφτονται δημιουργικά στην εφαρμογή της νέας γνώσης με αποτελεσματικό τρόπο σε ένα συνεχώς ανταγωνιστοικό και ακρως απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Ο προσανατολισμός του UMI-Sci-Ed είναι μέσα από μία επιχειρηματική και διεπιστημονική προσπάθεια στην εκπαίδευση να αυξήσει κίνητρα σε νεαρά αγόρια και κορίτσια για να ασχοληθούν με την επιστήμη και να αυξήσει τις προοπτικές για την επιλογή της ως σταδιοδρομία στην περιοχή του Διάχυτου, Κινητού Υπολογισμός και του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Τα τεχνολογικά ινστιτούτα (CTI, CIT, CUBIT) (University of Helsinki, Norwegian University of Science and Technology, University of Pisa) συμμετέχουν στον πυρήνα του UMI-Sci-Ed.

 

 

Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
Internet of things - STEM
Πισω στο προγραμμα