Παρουσίαση της φόρμουλας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Centaurus Racing Team

19|5 09:00 - 21:00
Stage (Συναυλιακός χώρος)
Εκθέματα

Η φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Centaurus Racing Team παρουσιάζονται στο 2ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη, στην ειδική κατηγορία τεχνολογίας - καινοτομίας μαζί με τα άλλα κορυφαία εκθέματα των δημόσιων Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων, Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων.

Οι χιλιάδες επισκέπτες του 2ου Spoudase Festival θα έχουν δυνατότητα να δουν από κοντά το αγωνιστικό μονοθέσιο και να μιλήσουν με τους φοιτητές της Centaurus Racing Team

Centaurus Racing Team (Φόρμουλα Πανεπιστημίου Θεσαλίας)
Φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεμάτους όρεξη και πάθος για το αντικείμενο σπουδών τους. Στόχους τους είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρους λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Για το επόμενο της μονοθέσιο, τον Αμφίων, η ομάδα αποφάσισε να μοιράσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου σε δυο αγωνιστικές περιόδους. Η περίοδος 2017-18 θα αφορά στην μελέτη και τον σχεδιασμό ενώ η περίοδος 2018-19 θα είναι περίοδος κατασκευής και δοκιμών. Έτσι θα εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση στους απαιτητικούς διαγωνισμούς FSAE των επόμενων αγωνιστικών ετών.

 

Πισω στο προγραμμα