Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

19|5 09:09 - 20:00
Stage (Συναυλιακός χώρος)
Εκθέματα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα,  δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους. Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

 

 

STEM Education
(Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα στην εκπαιδευτική μεθοδολογία STEM, για όλες τις βαθμίδες, συνθέτοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών.

Παράλληλα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.

Ο STEM Education στο πλαίσιο του 2ου Spoudase Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.  

Πισω στο προγραμμα